Stavba bytového komplexu ve Vrchlabí je dokončena

/

Přes mnohá úskalí v dokončovacích pracích nám byl 31. ledna 2017 vydán Městským úřadem Vrchlabí, stavebním úřadem Kolaudační souhlas s užíváním stavby Bytové domy Vrchlabí – Liščí Kopec. Tímto aktem bylo završeno mnohaměsíční úsilí vedoucí k úspěšnému dokončení stavby. Každopádně i na tomto místě stojí za zmínku, že dodavatel stavby, První podještědská stavební s.r.o., odvedl výbornou práci ve stavařině i v koordinaci s dodavateli dalších stavebních celků a stavbu předal v termínu.

Stavba je provedena čistě se zaměřením na detail a i zvolené materiály a prvky do interiérů naprosto splňují požadavky na moderní bydlení.


Developerský projekt Nové byty Vrchlabí je před dokončením

Stavební a dokončovací práce na obytných domech F a G jsou v plném proudu. Mikulášský čas do Vrchlabí přinesl sníh a mráz, ale vzhledem k pokročilému stadiu stavby naši činnost komplikuje jen málo. Dokončen je střešní plášť, fasáda včetně dřevěného obkladu, komunikace pod objekty a vjezdy do hotových garáží, dokončují se chodníky s veřejným osvětlením. V domech se topí, probíhá kompletace zařizovacích předmětů, montují se zábradlí na schodištích, jsou provedeny obklady a dlažby v koupelnách, sociálních zařízeních, v domě F i ve společných prostorech. Nastoupili malíři na finální úpravu sádrových omítek, brzy zahájíme montáž plovoucích vinylových podlah, osadíme interiérové a vchodové dveře. V objektu G jsme o krok pozadu, ale kompletační a dokončovací  práce jsou koordinovány s plynulým přechodem právě na tento dům. Jsme přesvědčeni, že plánovaná kolaudace obou domů na druhou polovinu ledna proběhne úspěšně. Následně budeme moci dokončené byty včetně garáží předat vám, novým majitelům.


Stavba bytového domu G a F ve Vrchlabí je v plném proudu

Na stavbě bytového komplexu ve Vrchlabí jsme pořádali kontrolní den, který ukázal, že práce na bytových domech G a F pokračuje podle plánu. Na domě F je kompletně hotový zateplovací systém včetně okenních a dveřních výplní, sádrových omítek a elektrorozvodů. Do konce srpna dokončíme střechu a do září montáž topení a vylití podlah. Na domě G jsme zahájili práce na zateplování objektu a v září bude objekt kompletně pod střechou, včetně truhlářských prvků. V září také začneme s budováním komunikace a zpevněním ploch okolo domu.

Zájemci o koupi bytu mají v tento čas jedinečnou příležitost vybrat si z širokého výběru obkladů, dlažeb, podlah a vnitřních dveří se zárubněmi podle svého vkusu. Připravili jsme pro Vás vzorky a rádi Vám poradíme s jejich výběrem. 


Nové byty ve Vrchlabí

Uvažujete o novém bydlení s krásným výhledem na hory? Na Liščím Kopci se staví obytný soubor NOVÉ BYTY VRCHLABÍ.  Jedná se o dostavbu bytových domů G a F  se třemi nadzemními podlažími, kde se nachází  dvacet šest bytů 2+kk a 3+kk ve vyšším standardu. Většina z nich má jeden nebo dva balkóny či prostornou předzahrádku. Domy mají jedno podzemní podlaží, kde jsou garážová stání a ke každému bytu komoru na lyže nebo kola. K nastěhování budou byty připraveny na jaře 2017 a již je zahájen jejich prodej.

Na trhu s realitami je největší zájem o byty ve velikosti 2+kk. „Menší byty si pořizují klienti jako rekreační bydlení s možností letního a zimního sportovního vyžití a střední a starší generace, které již odrostly děti pro trvalé bydlení. V Krkonoších se tento typ bytu i velice dobře pronajímá, proto se pořizují jako investice, v současné době jako jedna z nejbezpečnějších. Byty 3+kk už nabízí dostatečný prostor pro rodiny s dětmi.  Domy jsou situovány v rezidenční klidné čtvrti s parkovou úpravou, veškerá infrastruktura je v docházkové vzdálenosti do několika minut, a to jak základní škola, zdravotní středisko, obchody, přírodní koupaliště a MHD, “ řekl Petr Kupf, koordinátor projektu.

Tento projekt neměl „ustláno na růžích“, po realizaci první etapy byl původním developerem díky finanční krizi a nezájmu klientů zakonzervován a torzo hrubé stavby mnoho let hyzdilo tuto výjimečnou lokalitu.
„Obyvatelé Liščího Kopce delší dobu upozorňovali na opuštěnou stavbu, která se postupně stávala útočištěm pro lidi bez domova a nebezpečnou skládkou všeho možného, navíc prolézání stavby se stalo adrenalinovým zážitkem pro nezletilce. Jsem velice rád, že je to minulostí a projekt dostal druhou šanci.  Bydlení v této velice atraktivní části Vrchlabí město dlouhodobě podporuje a má s ní velké plány do budoucna.  Naším záměrem je vybudovat v místě přírodního koupaliště městský krytý bazén, který by umožnil obyvatelům města a turistům celoroční koupání a výuku  plavání pro děti,“ řekl Jan Sobotka, starosta města.

Generálním zhotovitelem stavby je společnost THERMICA PLUS, která se po patnácti úspěšných letech ve svém oboru VODA – PLYN – TOPENÍ zařadila mezi největší firmy v republice. „Thermica má za sebou velké množství prestižních zakázek jak v ČR, tak ve světě, patří mezi ně například dodávka pro Proton Therapy Center, Kanadskou ambasádu, Centrální depozitář Národní knihovny a v zahraničí rekonstrukci hotelu Radisson na ostrově st. Martin v Karibském moři, státní zakázky rekonstrukce a rozšíření nemocnice Louis-Daniel Beauperthuy  a domu pro seniory EHPAD Le Moule na ostrově Guadeloupe, nemocnici v Paříži, Městský bazén v Cannes a olympijský plavecký areál v Nice. Zaměstnanci reprezentují nejen společnost Thermica, reprezentují hlavně sami sebe, svou práci a především Českou republiku a řemeslo, které perfektně ovládají,“ řekl Martin Berčo, jednatel společnosti.

„Letos máme za sebou velice úspěšný developerský projekt stavby bytového komplexu Radouč park II v Mladé Boleslavi se 43 byty a v květnu jsme zahájili stavební práce na projektu NOVÉ BYTY VRCHLABÍ, s předpokládaným dokončením na jaře 2017. Věřím, že noví majitelé bytů zde najdou šťastný domov,“ dodal M. Berčo.
Nové byty se prodávají za cenu od 39 000Kč včetně DPH za m2. Více informací najdete na www.novebytyvrchlabi.cz.