HELIOS Orange pro vodu i plyn

/

Tisková zpráva

Firma Thermica plus provádí veškeré topenářské, plynoinstalační a vodoinstalační práce ze všech materiálů, instaluje plynové kotelny bez omezení výkonu a zajišťuje rozvody technického plynu. Od září letošního roku jejímu managementu i zaměstnancům pomáhá informační systém HELIOS Orange z dílny Asseco Solutions.

HELIOS Orange nebyl prvním systémem, který v Thermice plus ke své práci využívali. Předchozí, ryze účetní systém však postupem času přestal pokrývat rozšiřující se požadavky rostoucí firmy a navíc se posléze projevila jeho zastaralost.
„Jak se firma v posledních letech plynule posouvala vpřed, jak objemem, tak i svým výkonem, ukázala se nutnost pořídit systém s kvalitnějšími výstupy a s možností manažerského řízení,“ vzpomíná Martin Berčo, jednatel společnosti.
Management společnosti se rozhodl pro pořízení informačního systému HELIOS Orange. Jeho implementace probíhala od července 2016 a už 1. Září mohlo začít ostré účtování. Jediná komplikace, kterou se ale podařilo vyřešit, nastala při převodu dat ze starého systému do nového.
Na otázku, jaké přínosy vidí v pořízení nového systému, odpovídá Martin Bušanský, finanční ředitel společnosti: „ Především oceňujeme to, kvůli čemu jsme systém HELIOS pořídili: kvalitní účetní a manažerské výstupy. Důležité je pro nás však i podstatné zrychlení účetní práce,“ a dodává: „Přínos ve smyslu ušetření financí po tak krátké době provozu samozřejmě ještě patrný není.“
Ve společnosti Thermica plus jsou v současné době implementovány ekonomické agendy, reporting a návazné Workflow.

Asseco Solutions
Asseco Solutions, a.s., je největším producentem podnikových informačních systémů na českém a slovenském trhu. Softwarová řešení z jeho produkce jsou distribuovány i na dalších trzích v rámci střední Evropy. Společnost se zabývá nejen vývojem, ale také implementací a podporou specializovaných systémů pro organizace všech velikostí v nejrůznějších oblastech jejich působení. Produktové portfolio sahá od informačních systémů pro nejširší spektrum podniků, zabývajících se výrobou, obchodem či službami, přes produkty pro oblast veřejné správy, až po např. produkty pokrývající specializované potřeby ubytovacích a stravovacích zařízení. Všechny produkty jsou doplněné širokou nabídkou služeb a partnerských programů. Kromě základních modulů a funkcionalit poskytují též řešení pro jednotlivé oblasti podnikání, tzv. „oborová řešení“. Asseco Solutions je nositelem certifikátu kvality ISO 9001:2008 a je členem nadnárodní skupiny ASSECO Group.Na konci roku 2015 v Asseco Solutions, a.s. pracovalo celkem 315 osob a obrat za rok 2015 činil 451,1 mil. Kč.

Poslání společnosti Asseco Solutions

Pomáháme firmám, aby byly úspěšné v jejich podnikání. Díky našim službám se mohou plně věnovat svým aktivitám, starost o informační systémy přenechávají nám. V každém okamžiku ctíme vztah s našimi zákazníky i pracovníky, lpíme na pověsti důvěryhodného partnera.

Bližší informace lze nalézt na www.AssecoSolutions.eu

Skupina ASSECO

Skupina ASSECO byla založena v roce 2004 vytvořením strategického partnerství mezi Asseco Poland (bývalý Comp Rzesów) a Asseco Central Europe (bývalý Asset Soft).

Mateřská společnost Asseco Poland S.A. je největší IT společností kótovanou na Varšavské burze cenných papírů. Ekonomicky patří k nejsilnějším evropským softwarovým společnostem – v roce 2014 se umístila na šestém místě v žebříčku The Truffle 100, který analyzuje 100 nejúspěšnějších softwarových společností na základě kategorie výnosů z vlastního softwaru.

Skupina Asseco je dnes mezinárodním uskupením prosperujících evropských IT společností. Je přítomná v celé Evropě prostřednictvím svých regionálních holdingů: Asseco Poland, Asseco Central Europe, Asseco South Eastern Europe, Asseco Western Europe a Asseco Eastern Europe. Aktivity skupiny mimo evropský trh realizují společnosti sdružené v holdingu Formula Systems. Tyto společnosti působí například v Izraeli, USA, Japonsku a Kanadě. Společnosti skupiny ASSECO poskytují komplexní IT řešení všem segmentům ekonomiky v mnoha zemích. Portfolio jejích klientů tvoří stejně tak silné nadnárodní bankovní a finanční společnosti, veřejné instituce, mezinárodní korporace, jako malé a střední podniky. ASSECO Group zaměstnává přes 18 000 lidí.

Bližší informace lze nalézt na www.asseco.com.

V Praze 23. září 2016